fredag 10 februari 2012

TORR VINTER HUD!

Ja.. Det är kallt och torrt! Huden krackelerar, håret är elektriskt och naglarna skivar sig.  I dag har de flesta av mina arbetskamrater kommit in en efter en med halsdukar, mössor i hela ansiktet, jackan uppdragen till näsan och någonstans där inne i allt tyg hör man, jäklar vad kallt det är! När de har fått av all textil från huvudet så står håret ut på dem som en stor gnistrande elektriskt laddad hjälm. Det finns egentligen bara en sak att göra, tillföra fukt.
Hår: Inpackning. Försök att inte tvätta håret varje dag. Använd torrschampo i hårbotten om håret känns fett. Använd mössa som helst inte är 100 % akryl och blås inte håret helt torrt, utan låt det självtorka.
Hud: Om du använder Body Lotion ta krämen i handen + några droppar olja och smörj ordentligt. Det fungerar utmärkt med ett par droppar olivolja. Det är samma sak för ansiktet, ansiktskrämen +en droppe olja på kvällen=toppen 
Naglar: De skivar sig och spricker. Sätt ner naglarna i olivolja 10-15 minuter varje dag i en vecka, och massera in överflödig olja ordentligt på både nagelband och naglar. Görs med fördel på kvällen och använd tunna bomullsvantar som finns att köpa på apoteket över natten. Använd alltid vantar/handskar när du går ut, även om du bara ska springa ut till bilen. Ha handkrämen nära överallt hela tiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar